Politieke jongerenorganisaties tegen demonstratie Pegida

nieuws
Foto Andor Heij

De Groningse afdelingen van de politieke jongerenorganisaties spreken zich uit tegen de demonstratie die Pegida op 9 april in de stad wil houden.

De jongerenorganisaties PINK! (Partij voor de Dieren), de Jonge Democraten (D66) en de Jonge Socialisten (PVDA)  zijn hier tegen en geven aan het initiatief van Comité Groningen Tolerant, die een tegendemonstratie wil organiseren, te steunen. “Een haatdemonstratie als deze is niet welkom in onze stad,” zegt Rico Tjepkema namens de politieke jongerenorganisaties. “Ze lossen bestaande problemen niet op en dragen slechts bij aan de ophopende aanwakkering van angst in onze maatschappij. Bevolkingsgroepen in de samenleving tegen elkaar opzetten is nooit de oplossing.”

De jongerenorganisaties staan open voor het in Nederland opvangen van die mensen die het echt nodig hebben.” Daarbij gaat het om mannen, vrouwen en kinderen die vluchten voor geweld in hun eigen land en daarmee alles achterlaten wat ze lief is. Als een welvarend land is het onze taak zorg te dragen voor deze mensen en daarmee ons steentje bij te dragen aan het tegemoetkomen van de grootse vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog”, stellen ze. ” Laten we in de politieke arena met elkaar in gesprek gaan om die problemen gezamenlijk op te lossen, in plaats van tegen elkaar te schreeuwen,” aldus Tjepkema.

 

Meer weten? Via deze link is een artikel op OOGtv te lezen over de demonstraties.