Medisch centrum CORPUS opent haar deuren

Vanaf donderdag heeft het nieuwe gezondheidscentrum aan de Canadalaan 10a in Groningen haar deuren officieel geopend. In dit nieuwe hypermoderne centrum zijn de volgende partijen gehuisvest: apotheek De Wiljes, ggz-instelling IPGGZ, Transcare-pijn, fysiotherapiepraktijk inter-fysio, logopedie praktijk Groningen-Zuid, Buurtzorg en de Oefentherapeut Cesar-Mensendieck. Het gezondheidscentrum is gebouwd op de plek van een voormalige basisschool.

Bij de bouw van Gezondheidscentrum Corpus zijn alleen de fundering en de vorm van het voormalige schoolgebouw in tact gebleven. De nieuwe gevel en muren zijn gebouwd op de bestaande fundering. De vloeren en het dak worden gedragen door een nieuwe constructie.

Het gebouw is ontworpen door Studio Dubovci en is binnen een jaar gebouwd door Building Construction BV. Het gezondheidscentrum bestaat uit twee verdiepingen en kenmerkt zich door het gebruik van duurzame materialen, openheid en veel natuurlijk lichtinval. Tevens fungeert de centrale hal als het hart van het gebouw, die alle disciplines ruimtelijk en visueel met elkaar verbindt. Het gebouw is gezamenlijk eigendom van L&J Panden en Apotheek Wiljes.