Crisisopvang voor verwarde mensen aan Hereweg geopend

Bij Lentis aan de Hereweg wordt maandag 3 april een crisisbeoordelingslocatie geopend. Hier worden personen met verward gedrag en acute psychiatrische problemen binnengebracht.

De verwachting is dat twee tot drie personen per dag uit de provincie Groningen naar de locatie gebracht worden. Daar wordt bepaald waar zij daarna heen moeten. Diverse partijen, waaronder de gemeente, de politie en de hulpverlening werken samen.

“Deze mensen belanden nu nog vaak in een politiecel, maar we zijn het er allemaal over eens dat ze daar niet horen,” aldus wethouder Ton Schroor.

Bestuursvoorzitter Martin Sitalsing van Lentis zegt: “Onze specialistische expertise kan nu vroegtijdig worden ingezet, waardoor we ervoor zorgen dat mensen met verward gedrag op een humane manier meteen bij de juiste hulpverlener terecht komen.”

Deel dit artikel:

 1. Het is te ”gek” voor woorden. Men heeft ooit een bezuinigingsoperatie bedacht vanuit politiek Den Haag waardoor deze mensen niet meer regulier konden worden opgevangen. En nu bedenkt men allerijl allerlei lapmiddelen om aan deze bezuiniging tegemoet te komen. Men bezuinigt, maar over de consequenties is maar slecht nagedacht.

  Overigens strekt dit veel verder. De inwoners zijn tegenwoordig ook nog eens beknopt in hun totale welzijn, waardoor velen het ook niet meer op een rijtje krijgen.

  Het Oog forum krijgt hierdoor wel iets rustiger als de reaguurders vroegtijdig worden opgepakt ;-)

  .

 2. Marcus loop anders nog altijd vrij rond hoor! Het is in mijn ogen misgegaan toen men is gestart met budgetten voor o.a. de GGZ. De meest exotische namen werden en worden er bedacht, compleet nieuwe bestuurslagen werden er gevormd, maar de daadwerkelijke zorg werd en wordt telkens verder uitgekleed.

  1. Klopt ik ben hard aan het werk aan de crisisopvang voor anachronistische oude zakken. De muur rond Almelo wordt reeds opgetrokken.

   1. Als ik je postings lees krijg ik bij tijden het idee dat je zo langzamerhand wel een jaar of 85 met zijn en inderdaad tot de jou aangehaalde categorie moet behoren. Hoe dan ook, je gaat nu dan toch echt op jezelf wonen? En ook nog eens in Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *