Sneeuw zorgt vooral voor pret in Stad

nieuws
Foto: Vincent Madelon

Terwijl de temperatuur rond 13.00 uur voorzichtig boven nul komt, wordt er in de stad nog volop genoten van het winterweer. En dat levert mooie foto’s en filmpjes op.Heb je ook mooie foto’s of filmpjes gemaakt van de sneeuw in Groningen, en wil je deze terugzien op onze website? Deel ze dan met ons!

In de Verlengde Grachtstraat bijvoorbeeld. Daar zijn Hannah en Otis de hele ochtend druk bezig geweest om samen met hun vader een mooie sneeuwpop te bouwen.

Sneeuwpoppen waren overigens op meerdere plekken te vinden in de stad. In Beijum verrezen er na noeste arbeid zelfs twee naast elkaar.

En wat je ook kunt doen als er sneeuw valt? Juist, sleetje rijden, zoals dit zaterdagochtend bij Annemarie Poorter voor de deur gebeurde.

Studenten grepen de winterse omstandigheden aan om naar het Noorderplantsoen af te reizen waar ze met een drone een tof filmpje maakten over de pret die Stadjers van de sneeuw beleefden:

Code oranje
Vanwege het winterweer heeft het KNMI ‘code oranje’ afgegeven. De waarschuwing voor gladheid veroorzaakt door sneeuw, ijsregen en ijzel geldt tot zaterdagmiddag 17.00 uur. Arend liet zich daardoor niet tegenhouden en maakte vanochtend vroeg deze foto’s.

In de nacht van vrijdag op zaterdag begon het rond 02.00 uur te sneeuwen. Uiteindelijk viel er zo’n twee tot drie centimeter. En dat levert vooral veel mooie foto’s op. Rond het middaguur ging de sneeuw over in regen.