Plaatsnaambord Meerstad onthuld

In Meerstad is maandagochtend het nieuwe gemeentebord onthuld. Per 1 januari 2017 hoort het gebied Meerstad bij de gemeente Groningen.

Meerstad is een nieuwbouwproject dat door de gemeente Groningen wordt geëxploiteerd. He is makkelijker en overzichtelijker om het gebied tot deel van de stad te maken.

Volgens burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren is het ‘loslaten’ van Meerstad realistisch. ”Meerstad is een woonwijk die een prachtige schakel is tussen de stad en midden-Groningen.’ Wethouder Roeland van der Schaaf heeft de gemeente Slochteren bedankt voor de nette afhandeling en samenwerking rond de annexatie.

De gemeente Groningen krijgt er zo’n duizend inwoners bij. ”De gemeentelijke tarieven kunnen wel wijzigen voor de inwoners van Meerstad,’ aldus Van der Schaaf.

De gemeentelijke herindelingen in de provincie gaan gestaag door. De gemeente Slochteren wordt per 1 januari 2018 samengevoegd met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde. Deze gemeente gaat ‘Midden-Groningen’ heten.

Burgemeester Ten Brink (l) en wethouder Van der Schaaf