Grote zorgen over verdwenen Rachid Traore

Voetbalvereniging Achilles 1894 maakt zich grote zorgen over de verdwenen Rachid Traore. Dat zegt Ronald Keen, de voorzitter van de Asser eerste klasser.

Traore voetbalt in het eerste elftal van Achilles 1894 en is student sport en bewegen aan het Alfa-college in Groningen.

“Sinds oudejaarsavond hebben we geen contact meer met hem”, aldus Keen. “Hij zei toen nog dat we we ons niet ongerust hoeven te maken. We vroegen waar hij heen ging, naar Duitsland, of dat hij hier bleef. Maar daar wilde hij niet te veel over kwijt. Op latere whatsapp berichten heeft hij niet meer gereageerd. We konden wel zien dat hij ze gelezen heeft”.

Het zit Keen allemaal niet lekker: “We maken ons grote zorgen. Hij heeft geen papieren en ook heeft hij weinig geld bij zich”.

De 20-jarige Traore verbleef in de bed, bad en broodopvang in het voormalige Formule 1 hotel in de stad. Hij zat daarvoor enige tijd in het vertrekcentrum in Ter Apel in afwachting van zijn uitzetting naar Burkina Fasso. Omdat hij geen papieren heeft kon hij niet uitgezet worden en kwam Traore op straat te staan.