Eurosonic/Noorderslag is ‘beste festival’

esns
Foto: Lesley Pietens

Eurosonic/Noorderslag is zaterdag uitgeroepen tot ‘beste festival’. De prijs werd tijdens de IJzeren Podiumdieren 2016 uitgereikt in de Stadsschouwburg Groningen.

De jury heeft louter goede woorden voor het Groningse festival over: “Dit voor de business essentiële festival is een ongeëvenaarde rendez-vous van professionals, nieuw talent en enthousiast publiek. inmiddels is het een vaste, niet te onderschatten waarde, voor het Nederlandse en Europese live circuit. Het is de kiem en wortel voor menig popartiest.”

Naast ‘beste festival’ is Eurosonic/ Noorderslag nog een keer in de prijzen gevallen. Robert Meijerink, die onder andere de muziek voor Eurosonic Noorderslag programmeert, is uitgeroepen tot ‘beste programmeur’. “Meijerink is een duziendpoot. Op alle plekken waar hij programmeert, is sprake van een onderscheidend programma en een goede mix tussen zogenaamd ‘gevestigde orde’ en opkomend talent”, zo staat te lezen in het juryrapport. 

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals. De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peer prijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit en de persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint.