Zwartboek Thuiszorg bepleit aanpassen beleid

De FNV presenteert een zwartboek over de thuiszorg in de gemeente Groningen. Inmiddels hebben meerdere cliënten hebben na een nieuw keukentafelgesprek  extra thuiszorguren teruggekregen.

In dit boek staan ervaringen van cliënten die zijn verzameld door het FNV-zorgactiepunt in Groningen. Door het Groningse beleid zijn veel cliënten gekort op het aantal uur thuiszorg dat ze krijgen, met alle gevolgen van dien. Met hulp van de FNV maken cliënten bezwaar tegen het korten op uren. En met succes, de eerste dertien cliënten hebben na een nieuw keukentafelgesprek allemaal extra thuiszorguren teruggekregen.

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt wil dat de gemeente Groningen het thuiszorgbeleid gaat aanpassen en maatwerk gaat leveren: ‘Het zwartboek geeft een beeld van de cliënten die onterecht zijn gekort op hun uren. De gemeente Groningen is onzorgvuldig te werk gegaan en moet het beleid gaan aanpassen. De wethouder kan dan wel naar zijn eigen onderzoek wijzen dat mensen tevreden zijn over hun thuiszorg, maar het FNV-actiepunt en de eerste 50 claims bewijzen het tegendeel.’