Rechter spreekt zich uit: geen staking NS (update)

nieuws
Foto: Martin Nuver 112groningen.nl

De rechter heeft donderdagmiddag uitspraak gedaan in de zaak die de NS heeft aangespannen tegen de staking van haar machinisten. De staking van vrijdagochtend gaat niet door.

Volgens de NS, ProRail  en reizigersorganisatie Rover stond de hinder die deze staking zou veroorzaken, juist in het weekend dat veel mensen op vakantie gaan, niet in verhouding tot het conflict. De machinistenvakbond VVMC had opgeroepen tot de staking omdat veel machinisten het niet eens zijn met de nieuwe dienstregeling. Zij willen niet dat ze steeds op vaste trajecten moeten rijden, het zogenoemde ‘rondje om de kerk’.

De bond had zijn leden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp opgeroepen van vrijdagochtend vroeg tot 11.00 niet te werken. Dat zou ook grote gevolgen hebben voor de dienstregeling naar en van Groningen. Volgens de rechter zou de staking vanwege een gebrek aan politie leiden tot een veiligheidsprobleem.