Hondencontroleurs op pad

nieuws

Medewerkers van de gemeente controleren vanaf maandag of de bij stadjers aanwezige honden geregistreerd staan. Negen controleurs gaan tot de kerstdagen huis-aan-huis aanbellen.

De kans is dus groot dat de stadjers controle krijgen. Als zij geen belasting voor hun hond betalen, wordt hen aangeraden om dit zo snel mogelijk in orde te maken. Wie een hond aanschaft moet dit binnen twee weken melden bij de gemeente.

Voor puppy’s jonger dan twee maanden bij de moederhond, blindengeleidehonden en hulphonden met certificaat hoeft geen belasting betaald te worden. De gemeente gebruikt het geld onder meer voor hondenvoorzieningen.

Deel dit artikel:

  1. Hondenbelastinggeld (116,40 euro voor 1 hond) gaat in de pot algemene middelen. Men “legt” hier voor aan uitlaatveldjes en hondenuitlaatroutes. En de controleurs (stadswachten) zijn boa’s en worden betaald uit de algemene middelen. En sinds het aanlijngebod en opruimplicht zijn de schoonmaakkosten ook minimaal.

   Als je je bedenkt dat de stad Groningen zo’n 15.000 tot 20.000 honden heeft is dat zo’n 1,7 tot 2,3 miljoen euro per jaar. Dat wordt echt niet allemaal besteed aan hondgerelateerde dingen.

  1. HELEMAAL MEE EENS !!!

   Het is sowieso discriminatie: Wel Hondebelasting, maar geen Kattebelasting.
   En waarom niet ook Hamsterbelasting ? Kanarie belasting….

   1. Ja, en betaalde parkeerplaatsen voor rolstoelen !
    Nieuwe parkeergarages speciaal voor rolstoelen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *