Forse winst FC Groningen op PEC Zwolle

FC Groningen is zaterdagavond opgerukt naar de tiende plaats in de eredivisie. In Zwolle won FC Groningen met 4-0 van PEC Zwolle.

FC Groningen kwam al binnen een minuut op voorsprong via Simon Tibbling. PEC Zwolle was daarna de betere ploeg, maar Sergio Padt hield zijn doel een paar keer knap schoon. FC Groningen kreeg nog een goede kans toen Tom van Weert op de paal knalde. Na 40 minuten scoorde Van Weert wel. Hij zette zijn voet nog net tegen een inzet van Hans Hateboer: 2-0. Van Weert stond wel buitenspel, maar dat ontging de arbitrage.

Na de pauze waren de eerste kansen voor PEC Zwolle, maar FC Groningen was vanuit de tegenstoot via Tibbling gevaarlijk en Van Weert schoot net over. Na 77 minuten was het wel 3-0 toen Albert Rusnak raak mikte. PEC moest daarna met tien man verder, na een blessure van Athanasios Karagounis, omdat er al drie keer gewisseld was. FC Groningen profiteerde er meteen van. Mimoun Mahi knalde in de 86e minuut via de binnenkant van de paal de 4-0 binnen. Rusnak miste in blessuretijd nog een strafschop voor FC Groningen.