Volle bak bij muziekkoepel Sterrebos

nieuws

Oude tijden herleefden zondag bij de muziekkoepel in het Sterrebos. Veel stadjers kwamen af op het concert van de New Orleans Houseband en de band DAVES. De jaren 70 en 80 waren weer even dichtbij.

Dit was alweer het vierde gratis concert dit jaar in het Sterrebos. Met zomerse Zuid-Amerikaanse klanken van de New Orleans Houseband kwamen de beentjes van het publiek voorzichtig van de vloer. Daarna volgde DAVES met nummers van drie bewonderde Daves: David Sylvian (oud zanger van de band Japan), David Bowie en David Byrne (Talking Heads). Het concert trok veel publiek, publiek dat gezien de gemiddelde leeftijd ook aanwezig was bij de memorabele popconcerten in het Sterrebos in de jaren 70 en 8o. Nu dansten en genoten ze hier weer, met elkaar en met hun (klein-)kinderen.

De concerten in het Sterrebos zijn een initiatief van het Wijkcomité Helpman, dat samen met Buurtoverleg Oosterpoort ook de kosten voor haar rekening neemt.