Maartenshof heeft een tovertafel

Zorgcentrum Maartenshof heeft een tovertafel. Een beamer projecteert spelletjes op een tafel. Voor de bewoners met dementie een ontspannen manier om met elkaar om te gaan en meer in beweging komen. 

Ballen gooien, vissen vangen, bloemen verzorgen, vissen vangen, het kan allemaal met de tovertafel. Deze tafel is door de TU Delft voor een groot deel samen met deze doelgroep ontwikkeld. De Zorggroep Groningen was op zoek naar andere manieren om haar cliënten meer in beweging te krijgen en met elkaar spelletjes te laten doen. De keuze is hierbij op deze tovertafel gevallen. Ook voor mensen die op bezoek komen zijn de spelletjes die gespeeld kunnen worden een mooie manier om samen iets te doen.

De tovertafel is een geschenk van de Stichting Vrienden van Maartenshof. Op alle locaties van de Zorggroep Groningen staat inmiddels een exemplaar.