KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien

nieuws
Een voltreffer naast het Gasunie-gebouw. Foto: Frank van Tol, frankvantol.com

Het KNMI waarschuwt zaterdagmiddag voor stevige onweersbuien. Voor de provincie Groningen geldt vanaf 15.00 uur code geel.

Volgens het Meteorologisch Instituut kunnen er verspreid over het hele land enkele stevige onweersbuien tot ontwikkeling komen. Bij deze buien zijn zware windstoten, hagel en is veel neerslag in korte tijd mogelijk. De buien trekken vanuit het zuiden gestaag naar het noorden en noordoosten, waar ze later op de avond overtrekken. In de loop van de nacht verdwijnt het onweer.

Daarnaast is er nog een reden waarom code geel is afgekondigd. Zaterdag is namelijk de vierde aaneengesloten dag waarbij de temperatuur boven de 25 graden ligt. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM blijft om die reden actief.

Deel dit artikel: