GRC Groningen uitgeschakeld door VVG in noordelijke districtsbeker

sport
Foto Andor Heij: GRC Groningen - VV Groningen

Voetbalclub GRC Groningen is dinsdagavond uitgeschakeld in de poulefase van de noordelijke districtsbeker. GRC verloor thuis op Corpus den Hoorn de derby van VV Groningen met 1-2. Door de winst van VVG is die ploeg net als Velocitas 1897 verzekerd van de knock-outfase. 

GRC kwam na 21 minuten voetballen op een 0-1 achterstand. Na een verkeerd ingeschatte bal van de achterhoede kon Muamer Drobic van VVG de bal over doelman Van Nieff in het doel schieten. 10 minuten voor rust kwam GRC via een hoekschop die ingekopt werd door verdediger Danny Harms op een 0-2 achterstand. De gehele eerste helft was de ploeg van VVG trainer Gert Haak de betere ploeg. Vlak voor de pauze deed GRC met een doelpunt van Davy Wilkens nog iets terug.

In de tweede helft kreeg GRC nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar de mannen van Rinie Jurna mochten van geluk spreken dat de kansen aan de andere kant eveneens niet werden benut.

De KNVB heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de loting voor de knock-outfase van de noordelijke districtsbeker is.