Veganistische supermarkt komt in pand aan Nieuwe Ebbingestraat

De veganistische supermarkt die in september de deuren gaat open komt aan de Nieuwe Ebbingestraat. Dat hebben de beide initiatiefnemers dinsdag laten weten.

“We zijn de afgelopen periode actief op zoek geweest naar een pand in de binnenstad, en we hebben daarbij ons oog laten vallen op het voormalige postkantoor in de Nieuwe Ebbingestraat op de hoek met de Brouwerstraat”, zegt Johnny Lobo. “Op dit moment zit er nog een gebruiker in, maar de bedoeling is dat wij de sleutel volgende maand krijgen waarna we verwachten dat we medio september de deuren kunnen openen voor het publiek.”

In de veganistische supermarkt zullen producten verkocht worden waar geen dieren aan te pas zijn gekomen, dus geen vlees, vis, eieren en honing. In Nederland zijn zulke supermarkten alleen in Den Haag en Amsterdam te vinden. De supermarkt in Groningen wordt de eerste veganistische supermarkt in het Noorden. “We hebben ontzettend leuke reacties van het publiek gekregen”, zegt mede-initiatiefneemster Benny Lobo. “Uit onderzoek wat we gedaan hebben blijkt dat we echt iets toevoegen in het winkelaanbod. Vooral studenten en twintigers en dertigers lijken erg geïnteresseerd te zijn in onze producten.”

Meer informatie over de veganistische supermarkt is te vinden op de Facebook-pagina.