‘Van op afstand bestuurbare vaatdoek tot mini barbecue’

Het evenement Make the Match dat afgelopen acht weken op het Leon van Gelder gehouden werd heeft een aantal bijzondere producten opgeleverd. “We zijn erg trots op de eindresultaten.”

Bij Make the Match maken leerlingen op een speelse manier kennis met de vaak onbekende mogelijkheden van techniek. In april werden de 140 tweedejaars leerlingen van de school opgedeeld in groepjes. Iedere groep kreeg als opdracht een product te bedenken dat nog niet op de markt te verkrijgen is, er een prototype van te maken, en er een reclamefilmpje van te maken.

“Dit is ons op afstand bestuurbare vaatdoekje”, zegt Linda Witting terwijl ze wijst naar een geel doekje dat op tafel ligt. “Met een app kun je het doekje besturen wat ontzettend handig is voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van hun rug.” Even verderop staat Jody Draaijer bij een zelfgemaakte barbecue. “We hebben het gemaakt van gerecyclede materialen en het handige is dat deze barbecue mobiel is, want er zitten wieltjes onder, maar je kunt het ook eenvoudig vastklikken op de bagagedrager van je fiets.”

“We zijn ontzettend mooie en praktische producten tegengekomen”, zegt jury-voorzitter Jeroen Oomkens. “Wat dat betreft zijn we als organisatie ontzettend tevreden.”