Lou “Rock & Roll” Leeuw 70 jaar!

nieuws
Lou Leeuw Band Foto: Erick Bakker

Lourens (Lou) Leeuw viert vandaag zijn 70e verjaardag met een groot feest in Huize Maas. Samen met bevriende muzikanten en bands laat de “rockende tijger” zien dat hij het artiestenleven nog lang niet zat is.

In huize Maas treden bands op als The Dudettes, Bert Hadders en de Nozems, Jacky Raws Collective en The Gravediggers. Maar ook muzikanten zoals Eddy Korma, Harry Niehof en Reinout van der Veen.

Rond tien uur verlaat Lou Leeuw even Huize Maas voor een optreden op het Waagplein. Met de Prins Claus Conservatorium Big Band speelt hij een nummer. “Jullie krijgen allemaal een gratis biertje van mij als je straks meegaat naar Huize Maas”, roept Lou tegen het publiek.

In Huize Maas zegt Chris Garrit, vriend en ex-nachtburgemeester: “Lou is het ongekroonde Rock & Roll icoon van de stad. Mocht hij ooit overlijden dan zorg ik ervoor dat er een bronzen beeld van Lou zal herrijzen op een mooie plek in de stad”.

Overigens speelt Lou sinds 1961 als basgitarist, gitarist en zanger in bands en is daarmee ruim een halve eeuw een rasartiest.