Geen cameratoezicht meer in A-kwartier

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photo.php?imageId=282237

De gemeente stopt met het cameratoezicht in het A-kwartier. Dit vanwege de duidelijke daling in het aantal meldingen van overlast. Dat heeft te maken met het sluiten van de prostitutiepanden.

Volgens burgemeester Peter den Oudsten is er geen aanleiding voor verlenging van het cameratoezicht. Wel is de drugsgerelateerde overlast nog niet geheel verdwenen. Die concentreert zich vooral rond de Kijk In ’t Jatbrug en niet in de straten van het A-kwartier zelf. De politie blijft hier attent op.

Het cameratoezicht in het uitgaansgebied in de binnenstad blijft wel bestaan. Bezoekers, ondernemers en hulpverleningsdiensten vinden dat het er sinds het plaatsen van de camera’s veiliger is geworden.

Deel dit artikel:
Adverteren?