Fraude manager kost RUG 1,1 miljoen

De Rijksuniversiteit heeft de afgelopen zeven jaar naar schatting meer dan een miljoen euro schade geleden door de fraude van Hans G. dat heeft de RUG dinsdag bekendgemaakt.

De hoofdverdachte, manager Technisch Beheer van de universiteit, is vorig jaar ontslagen op verdenking van corruptie en witwassen. G. zou opdrachten hebben verstrekt aan installatiebedrijven in ruil voor geld en diensten. Bij twee bedrijven stonden zijn zoon en schoondochter op de loonlijst.

Als gevolg van de zaak werden vier medewerkers ontslagen. Eén kreeg voorwaardelijk strafontslag en één kreeg loonsverlaging. Om herhaling te voorkomen, gaat de universiteit administratieve processen aanscherpen. Ook wordt kritisch gekeken naar de cultuur in de eigen organisatie.

Deel dit artikel: