Fraude manager kost RUG 1,1 miljoen

De Rijksuniversiteit heeft de afgelopen zeven jaar naar schatting meer dan een miljoen euro schade geleden door de fraude van Hans G. dat heeft de RUG dinsdag bekendgemaakt.

De hoofdverdachte, manager Technisch Beheer van de universiteit, is vorig jaar ontslagen op verdenking van corruptie en witwassen. G. zou opdrachten hebben verstrekt aan installatiebedrijven in ruil voor geld en diensten. Bij twee bedrijven stonden zijn zoon en schoondochter op de loonlijst.

Als gevolg van de zaak werden vier medewerkers ontslagen. Eén kreeg voorwaardelijk strafontslag en één kreeg loonsverlaging. Om herhaling te voorkomen, gaat de universiteit administratieve processen aanscherpen. Ook wordt kritisch gekeken naar de cultuur in de eigen organisatie.

Deel dit artikel:

  1. Als dit voor de rechtbank wordt bewezen en meneer G zal worden veroordeeld, dan neem ik aan dat deze alles terug gaat betalen. Naar ik mag aannemen is vooruitlopend op een eventueel vonnis al beslag gelegd op alle (persoonlijke) bezittingen van meneer G?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *