Onderzoek naar vermiste Sjoerd levert nog niets op: wel genoeg aanknopingspunten

Het onderzoek naar de vermiste Sjoerd van Eijk uit de stad heeft voorlopig nog niets opgeleverd. De 21-jarige man verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag. “We hebben op dit moment nog genoeg aanknopingspunten waar we onderzoek naar doen.”

Maandag werd er door duikers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen gezocht aan de Winschoterkade. “Dat is de plek waar hij voor het laatst gezien is”, vertelt een politiewoordvoerder. “De man is na een avondje stappen in een café aan de Papengang lopend op huis aangegaan. We zijn op dit moment de beelden van camera’s in de binnenstad aan het analyseren en zoals het nu lijkt is de camera op de Radesingel de camera die hem het ‘laatst gezien heeft”.

Wat er daarna gebeurt is, is nog onbekend. Behalve duikers werd er bij de zoektocht maandag ook sonarapparatuur ingezet, en vloog er een helikopter boven de stad die met speciale apparatuur het gebied onderzocht. “Het onderzoek is op dit moment nog volop gaande, en we hebben nog genoeg aanknopingspunten waar we verder op kunnen rechercheren.”

Politie doet beroep op Stadjers
Bij het onderzoek worden onder andere de camerabeelden van de gemeente bekeken. “Daarnaast proberen we ook contact op te nemen met particulieren. Dus bij deze ook het verzoek aan mensen die thuis camerabeveiliging hebben, en tussen de Papengang en de Radesingel wonen, deze beelden bij ons te brengen.”

De zegsman laat verder weten dat men niet uit gaat van zelfmoord. De gezondheidstoestand van de twintiger was prima in orde, en ook zou hij niet afhankelijk geweest zijn van medicijnen.

Stadjers die meer informatie hebben over deze zaak kunnen terecht bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.