Praedinius swingt op onbekende creativiteit

Het Praedinius Gymnasium staat deze week in het teken van de jaarlijkse projectweek. Tijdens deze week maken brugklassen door middel van workshops kennis met onbekende activiteiten.

“Ze konden voor deze week uit van alles kiezen”, zegt Michel Romeijn van het Praedinius. “Ze kunnen muziek maken, leren debatteren, stopmotion filmpjes maken en hiphop-dansen. We willen de leerlingen op deze manier in aanraking brengen met dingen die ze normaal nooit doen.”

In de gymzaal wordt ondertussen druk gedanst. Voor de groep van twintig brugklassers staan Olivier en Semme, twee zesdeklassers die na de eindexamens van volgende maand aan de dansacademie in Amsterdam gaan studeren. “Wij vinden dansen ontzettend vet”, zeggen beide heren. “Het is gewoon onze lust en leven en we vinden het ontzettend tof dat we eersteklassers met onze passie in aanraking kunnen brengen.”

De projectweek op het Praedinius duurt deze hele week nog, en wordt vrijdag afgesloten met een grote eindpresentatie, waarin alle leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk laten zien.