Genomineerden Groninger Persprijs stellen zich voor

De Groninger Persprijs wordt aanstaande zondag uitgereikt. En dat is in de wereld van de regionale journalistiek best een belangrijk gebeuren.

Het gaat er namelijk om wie de beste perspublicatie van 2015 op zijn of haar naam krijgt. Genomineerd voor deze prestigieuze prijs zijn: Rosa Timmer, Louis Stiller en Saskia Jeulink

Rosa Timmer schreef een verhaal voor het Dagblad van het Noorden over een aanranding die ze zelf had meegemaakt. Ze kwam, toen ze aangifte wilde doen, tot de ontdekking dat het doen van die aangifte, een moeizaam proces is. Haar verhaal kwam in de landelijke media en er is zelfs in de tweede kamer over gesproken.

Ook Louis Stiller schreef een persoonlijk stuk. Hij maakte een verhaal voor het landelijk magazine Vrij Nederland over de Groninger Aardbevingen. Het gaat over hij zelf en hoe zijn omgeving Warffum omgingen met de bevingen. En hoe ze daar van de noodsituatie een nieuw elan kregen.

Saskia Jeulink maakte een documentaire ‘Symfonie voor de Veenkoloniën’, waarbij ze een componist uit de randstad vroeg om een muziekstuk te maken over én met de geluiden van de Veenkoloniën.
Wie er met de persprijs, een geldbedrag van 1500 euro, een trofee en eeuwige roem, vandoor gaat wordt aanstaande zondag bekendgemaakt in Groninger Forum tijdens de talkshow Stand van Stad.