Arriva: “Voorlopig nog geen treinen naar Weener”

nieuws
Station Weener Duitsland. Door Smiley.toerist - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30886658

Er zullen de komende tijd nog geen treinen rijden naar het Duitse Weener. Vervoersbedrijf Arriva laat weten dat men in samenwerking met betrokken partners deze mogelijkheid wel onderzoekt.

Begin december werd de Friesenbrücke bij Weener geramd door een vrachtschip. Sindsdien is er geen treinverkeer meer mogelijk tussen Groningen en het Duitse Leer, en stoppen de treinen van Arriva in Bad Nieuweschans. “Wij bekijken op dit moment de mogelijkheid om de trein door te laten rijden naar Weener in plaats van Bad Nieuweschans”, zegt woordvoerder Ingrid Heijman van Arriva.

De reden dat er op dit moment niet doorgereden kan worden naar Weener heeft te maken met de beveiliging. “Het station is er niet op ingesteld om gebruikt te worden als eindstation voor de trein. Zodra dit veilig kan plaatsvinden zullen de treinen doorrijden tot Weener, maar wanneer dit zal zijn durf ik nog niet te zeggen.”

Tot die tijd blijft het vervoersbedrijf bussen inzetten. “Samen met onder andere de provincie Groningen en het Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen spannen wij ons maximaal in voor een goede en rechtstreekse verbinding met Leer. Reizigers kunnen daarom tot nader bericht gebruik maken van de vervangende bussen die rijden tussen Bad Nieuweschans en Leer en van de snelbusdienst die rechtstreeks rijdt tussen Groningen en Leer.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *