Woldhuis verlaat Stadspartij maar blijft in Raad

Marjet Woldhuis verlaat de Stadspartij, ze kan zich niet verenigingen met de koers van die partij.  De overheveling van zorgtaken van Rijk naar gemeente was haar motivatie om in de raad te gaan, zij werkt in de zorg en vond dat de zorgsector ook vertegenwoordigd moest zijn.

‘Toen ik in 2014 werd gekozen was het mij al duidelijk dat de Stadspartij een nieuwe koers nodig had omdat de partij teveel worstelde met het verleden. De tram was afgeserveerd en het Forum is helaas een feit. Ik heb twee jaar lang geprobeerd om binnen de Stadspartij te werken aan een visie en een koers. Ik moet helaas constateren dat er bij mijn mederaadsleden geen wil of ambitie bestaat verder vooruit te kijken dan de dagelijkse agenda. Als jij wel vooruit wilt en de rest niet moet je op een zeker moment de knoop durven doorhakken. Dat ben je aan jezelf maar ook aan je kiezers verschuldigd’.

Woldhuis zal in de loop van het komende voorjaar  haar plannen en de mensen presenteren die er bij betrokken zijn. Woldhuis is er van overtuigd dat er binnen de gemeente Groningen ruimte is voor een nieuwe lokale partij in de geest van de Stadspartij.