Rotsvast zoekt samenwerking met Steunpunt

nieuws

Rotsvast Groningen wil voortaan samenwerken met Steunpunt Bemiddelingskosten. Rotsvast verloor onlangs een rechtszaak van het Steunpunt Bemiddelingskosten. De rechter heeft geoordeeld dat een huurder ten onrechte 800 euro bemiddelingskosten heeft betaald. Makelaarskantoor Rotsvast is het niet eens over deze zaak.

“De huurder kwam in 2013 naar ons toe met de vraag of wij hem konden helpen met het vinden van een woning”, vertelt woordvoerder van Rotsvast Peter de Vos. Vervolgens werd er een contract met voorwaarden voorgelegd en daarin stond ook de prijs die de huurder zou moeten betalen aan het makelaarskantoor. “In een mail naar Rotsvast schrijft de huurder dat hij de prijs meer dan redelijk vindt.”

Ondertussen zit de man al een jaar in zijn woning en krijgt Rotsvast een mail met de vraag of hij zijn geld terug kan krijgen. “In zo een geval geven we de huurders altijd de kans om een verklaring op te stellen waarin de huurder kan duidelijk maken dat we ons werk niet goed hebben gedaan.”

“We vinden het ook vreemd dat de huurder bij zijn aanvraag van een woning in 2013 schrijft dat hij geen student meer is. Toen hij hulp zocht bij het Steunpunt Bemiddelingskosten vertelde hij dat hij wel student was en dat de prijs veel te hoog lag. Op die manier voelen we ons een beetje in de maling genomen.”

Met deze verklaring wil Rotsvast vooral een weerwoord geven: “We hebben liever dat het Steunpunt Bemiddelingskosten met ons gaat samenwerken, dan kunnen we het verloop van de huur keurig opvolgen. We willen zeker geen strijd creëren”, voegt Peter de Vos er nog aan toe.