Het Steunpunt Bemiddelingskosten wint rechtszaak

Het Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen heeft de rechtszaak tegen Rots Vast Groningen gewonnen. De kantonrechter in Groningen heeft geoordeeld dat een student onterecht 800 euro bemiddelingskosten heeft betaald. De gemaakte kosten zullen dan ook teruggevorderd worden.

Studenten betalen vaak onterecht hoge bemiddelingskosten aan makelaars en bemiddelingskantoren. Voor veel studenten is de stap te groot om naar de rechtbank te gaan.
Veel huurzaken kunnen goedkoop bij de huurcommissie worden opgelost. Bij bemiddelingskosten kan dit helaas niet. Een rechtszaak kost al gauw 200 euro.

Door het winnen van deze zaak heeft Steunpunt Bemiddelingskosten een goed gevoel gekregen over de komende rechtszaken. Het steunpunt roept dan ook studenten met een soortgelijk probleem op om zich te melden.