Honderd rondjes schaatsen voor KWF

Het is een flinke uitdaging: honderd rondjes schaatsen op de ijsbaan van Kardinge. Een uitdaging die Marieke Ekema woensdag aanging, en dat allemaal voor het goede doel.

“Ik schaats vandaag gesponsord”, vertelt Ekema. “Al het geld dat ik bij elkaar schaats gaat naar KWF Kankerbestrijding, zodat er hoogwaardig onderzoek naar deze ziekte gedaan kan worden, en dat mensen die deze ziekte hebben beter begeleid kunnen worden.”

De actie is de afgelopen dagen flink uit de hand gelopen. “Het was de bedoeling om rond de vijfhonderd euro op te halen, maar er hebben zich zoveel sponsoren gemeld, dat we inmiddels al op een bedrag van boven de duizend euro zitten. Echt geweldig.”

De monstertocht van veertig kilometer begon woensdagochtend om 10.00 uur. “Mijn zoon heeft allemaal sportdrankjes geregeld, en ik ben zelf ook wel wat gewend omdat ik in het verleden eens de Elfstedentocht heb geschaatst.” Voor Ekema is de actie bijzonder. “Ik ben zelf ook een aantal keren getroffen door kanker. Ik ben daar gelukkig van hersteld en het gaat op dit moment ontzettend goed met mij. Daarom vind ik het super dat ik vandaag iets kan doen voor KWF maar ook voor de mensen die momenteel de ziekte hebben.”