Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard: winkels nog wel open

De winkelketens Perry Sport en Aktiesport zijn dinsdag aan het einde van de middag door de rechtbank failliet verklaard. De winkels blijven de komende zes weken nog wel open.

Maandag werd duidelijk dat het moederbedrijf van de ketens uitstel van betaling had aangevraagd. Perry Sport en Aktiesport zijn in de problemen gekomen nadat vorige week warenhuis V&D, en eerder al Scapino, failliet werden verklaard. Perry Sport had elf shop-in-shop-winkels bij V&D die sinds het faillissement vorige week niet meer open konden.

Perry Sport heeft in Groningen een vestiging aan de Vismarkt. Aktiesport heeft vestigingen aan de Vismarkt, in de Herestraat en in winkelcentrum Paddepoel.

Het personeel van Perry Sport en Aktiesport wordt de komende weken doorbetaald door het UWV. In totaal gaat het om zo’n 2.500 werknemers. De curator laat weten dat een doorstart van de ketens tot de mogelijkheden behoord. Er zouden zich al meerdere partijen gemeld hebben om de failliete winkelketens over te nemen.