Petitie voor behoud Pino

Sociaal-cultureel centrum Pino aan de Hereweg moet behouden blijven. Dat is de mening van diverse betrokkenen. Om hun mening kracht bij te zetten is men een petitie gestart.

Woensdagmiddag maakte het Stadsbestuur bekend dat Pino, ondanks weerstand van burgers en politieke partijen, gesloopt gaat worden. Het gebouw moet plaats maken voor grote appartementen die van hoge kwaliteit zijn.

De mensen achter Pino zijn hier niet blij mee. Volgens hen is het platform van essentieel belang voor de ontwikkeling van de Groningse muziekwereld, en biedt het artiesten een goed podium. Daarnaast gaat het om een historisch en waardevol gebouw. Het Stadsbestuur stelt dat het met die cultuurhistorische waarde wel mee valt, en bovendien denkt men dat de activiteiten geen grote toegevoegde waarde hebben voor de buurt.

De petitie voor het behoud van Pino is hier te vinden.