Hoofd Technische Dienst van de RUG opgepakt

112
foto: Andries Oord

Acht mensen uit de provincie Groningen zijn deze week opgepakt op verdenking van ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Hoofdverdacht in deze zaak is het Hoofd Technische Dienst van de RUG, meldt het Dagblad van het Noorden donderdag.

Volgens het OM hebben de personen zich schuldig gemaakt aan ambtelijke corruptie, valsheid in geschrifte en witwassen. Toen de Rijksuniversiteit op de hoogte werd gebracht van de betrokkenheid van hun manager, werd die meteen op non-actief gesteld.

Grootschalige fraude

De man, afkomstig uit Harkstede, zou aan installatie- en bouwbedrijven gunsten en betalingen hebben gevraagd voor hem zelf en zijn familie, in ruil voor opdrachten voor die bedrijven. Naast de hoofdverdachte zijn ook zijn zoon en schoondochter zijn aangehouden. Verder zijn vier mannen en één vrouw opgepakt, die bij vier verschillende installatie- en bouwbedrijven werkten.

Het is nog niet bekend hoeveel geld hierbij betrokken is, maar vermoedelijk gaat het om tonnen. Er is beslag gelegd op onroerend goed, bankrekeningen, een boot, drie auto’s en een aanhangwagen en 11.000 euro contant geld.