Gemeente: Sloop “Pino” kan doorgaan

wijken
Pizzeria Pino

De gemeente is niet van plan de sloop van het pand “Pino” aan de Hereweg af te blazen. De raadsfractie van de Partij voor de Dieren had hierom gevraagd.

Volgens die partij gaat het om een historisch waardevol gebouw, dat nu een succesvol sociaal centrum is. Het stadsbestuur stelt dat het pand de afgelopen jaren zo vaak en ingrijpend verbouwd is dat er nauwelijks meer sprake is van cultuurhistorische waarden. Verder wordt het gerund door krakers, en is het geen formeel sociaal centrum. De gemeente denkt niet dat de activiteiten, voornamelijk live muziek, een grote toegevoegde waarde hebben voor de buurt.

Pino moet plaatsmaken voor grote appartementen van hoge kwaliteit. Als dat niet doorgaat, dan wordt de gemeente geconfronteerd met een forse schadeclaim.