CSG en O2G2 scholen: dinsdag eerste twee uren ijzelvrij

nieuws

Leerlingen van alle CSG en O2G2 scholen in de stad hebben dinsdag de eerste lesuren vrij.

“Wegens code oranje vervallen dinsdag de eerste twee lesuren”, aldus locatiedirecteur Jan Westerhof van het Wessel Gansfort. “Uiterlijk dinsdagochtend om 8.30 uur volgt het definitieve besluit over de rest van de dag.” Ditzelfde geldt voor het CSG Augustinus.

Zernike College
Ook leerlingen van het Zernike College in Haren zijn dinsdag de eerste twee uren vrij. Leerlingen van deze school wordt geadviseerd om de website van hun school in de gaten te houden voor nadere berichtgeving.

Willem Lodewijk Gymnasium
Voor leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium vervallen dinsdag ook het eerste en tweede lesuur, laat een woordvoerder van de school weten. “Houd daarnaast de website van de school in de gaten voor de laatste stand van zaken.”

Daarnaast zijn ook leerlingen van het Werkman College, Leon van Gelder, Kamerlingh Onnes, Maartens College en het Praedinius Gymnasium de eerste twee uren vrij.

Over andere scholen is nog geen informatie bekend.

Basisscholen
Kinderen die les krijgen op basisscholen van O2G2 zijn tot 10.00 uur vrij. “Onze scholen zijn wel vanaf 08.30 uur open om leerlingen die wel komen op te vangen”, aldus een woordvoerder.

Winkler Prins College
Ook scholen buiten de stad laten weten zich dinsdag aan te passen aan de weersomstandigheden. Zo heeft het Winkler Prins College in Veendam besloten om alle lessen te schrappen.