Duitse politie vindt 26 Groningse fietsen

112

De politie geeft de komende dagen 26 gestolen fietsen terug aan de rechtmatige eigenaren. De rijwielen werden tussen 14 en 17 oktober gestolen in de binnenstad.

Twee verdachten zijn aangehouden. Het zijn twee Poolse mannen van 29 en 35 jaar. Hun bestelbus, met daarin de fietsen, werd kortgeleden in de omgeving van Frankfurt a.d. Oder aangetroffen door de Duitse politie. Op enkele fietsen zaten handelaarsstickers van Groningse fietsenwinkels.

De rechtmatige eigenaren zijn inmiddels getraceerd. Van alle diefstallen, op één na, was aangifte gedaan. De waarde bedraagt ongeveer 30.000 euro. De verdachten zijn inmiddels aan Nederland uitgeleverd en moeten in januari voor de politierechter verschijnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *