GroenFront! gaat naar klimaattop Parijs

nieuws
Foto: Liz Main

GroenFront!, de actiegroep die strijdt voor een beter milieu, gaat ondanks de noodtoestand in Frankrijk toch naar Parijs. De noodtoestand is uitgeroepen na de aanslagen twee weken geleden waarbij 130 doden vielen.

“Wij buigen niet voor terreur en staatsrepressie, klimaatacties zijn juist nu nodig”, aldus GroenFront! in een persbericht.

Woordvoerder Liz van de afdeling Groningen van GroenFront! laat het volgende weten: “Alle geplande acties van maandag 7 december tot en met maandag 14 december gaan door maar sommige wel in gewijzigde vorm. In totaal gaan er met verschillende bussen toch wel 100 actievoeders uit Groningen naar Parijs”.

Op de klimaattop in Parijs moeten wereldleiders onder andere de keuze maken voor een meer duurzame samenleving.

Deel dit artikel: