CDA wil aansluiting Stad bij kinderfietsplan ANWB

Het CDA in de Stad wil aansluiting bij het kinderfietsplan van de ANWB. De bond is samen met het Nationaal Fonds Kinderhulp initiatiefnemer van het “Kinderfietsenplan”. De ANWB zamelt gebruikte fietsen in, knapt ze op en verspreidt die onder kinderen die onder de armoedegrens leven.

Volgend jaar moet hét jaar van de Fiets worden in Groningen. Het Nederlands fietscongres wordt dit jaar in de Stad gehouden. Groningen dingt mee naar de titel Fietsstad van het Jaar en met de Fietsstrategie 2015-2025 is er ook een fietsplan voor de lange termijn. Niet iedereen kan meegenieten, want in Groningen zijn de armoedecijfers hoog. De stad staat al jaren in de top-3 van armste steden van Nederland: 1 op de 5 kinderen groeit op in armoede. Voor minima-gezinnen is de aanschaf van een fiets vaak een dure en haast onmogelijke opgave, aldus het CDA.

“De gemeente is al wel bezig met fietsen en armoede via het ‘Kindpakket’, maar er dreigt een tekort aan kinderfietsen. Aansluiting bij dit initiatief zou ervoor kunnen zorgen dat meer mensen een fiets inleveren, zodat alle kinderen fietsend door de fietshoofdstad kunnen,” aldus fractievoorzitter René Bolle.