AZC’s op Suikerunieterrein en Ulgersmaweg

Het Stadsbestuur heeft vrijdag twee locaties voor asielzoekerscentra aangewezen. Het gaat om het voormalige terrein van Simmeren aan de Ulgersmaweg en een deel van het voormalige Suikerunieterrein, tegenover de Meubelboulevard.

De gemeente heeft daarbij rekening gehouden met een evenwichtige verdeling van de vluchtelingen over de stad. Er komen nog voorlichtingsbijeenkomsten met de omwonenden.

Er komen in totaal 1200 asielzoekers. Daarvoor worden tijdelijke woonunits gebouwd. Het duurt waarschijnlijk nog tot eind volgend jaar voordat de vluchtelingen er terecht kunnen.

Deel dit artikel:

 1. Goed bezig gemeente, gelijk een pilot om te kijken in hoeverre het haalbaar is om de geplande woonunits op de voormalige SuikerUnie lokatie na de tijdelijke huisvesting door asielzoekers te laten staan om deze hierna te gaan gebruiken om studenten in te gaan huisvesten.

 2. Tegen de tijd dat dat klaar is, is het misschien wel helemaal niet meer nodig….
  De locatie Suikerunieterrein komt overigens niet op het hoofdterrein, maar aan de andere kant van het hoendiep waar de brokjesloods stond.

  1. Lijkt me wel tijd dat het Kruispunt Energieweg, Atoomweg, Hoendiep dan eens wordt aangepakt als daar potentiëel meer voetgangers en fietsers die ook nog eens onbekend zijn met het Nederlandse verkeer overheen moeten.

   1. Of het is een vooropgezet plan Marc. Elk asielzoeker kost immers de belastingbetaler 36 000 euro per jaar

   2. Cynisch grapje Sjoerd, maar dee meeste verkeersongevallen leveren geen doden op Sjoerd. Dat zou dus duurder uitpakken aan medische kosten. Kosten van de asielopvang moet je niet hoofdelijk omslaan.

 3. Prima ! Dragen wij ons steentje bij. Hopelijk laat deze gemeente zich niet intimideren door de Schreeuwende Minderheid, we willen de jaren dertig niet terug.

  1. Als je komende vanaf het SuikerUnie terrein linksaf slaat en tussen de discount meubelzaken door richting de bushalte aan het Hoendiep loopt, kom je bij een ruime veilige oversteekplaats met middengeleiding aan, waar elk en iedereen veilig over kan steken, daar hoef je echt geen oversteekprof voor te zijn.

   1. Als je naar Vinkhuizen wilt dan doe je dat. Wil je naar de stad dan ga je echt niet omlopen of fietsen omdat daar wel stoplichten zijn. Een asielzoeker zal geneigd zijn gewoon langs de autoweg te gaan lopen. Gevaarlijk dus.

 4. Is het oude van Simmeren terrein niet zwaar vervuild en worden daar niet per kwartaal diverse metingen en monsters genomen vanwege de zware metalen in de grond?

   1. Volg je eigen advies op. Was je bij de informatiebijeenkomst voor het centrum aan de van Swietenlaan? De overgrote meerderheid was niet tegen. De 20% malcontenten en haters van Nederland denken dat ze de meerderheid zijn en het voor het zeggen zouden moeten hebben. Dat is dus mooi niet zo.

 5. Worden hier alleen reactie van mensen geplaats die er mee eens zijn ,nou ik dus ik woon er vlak achter en heb genoeg gezien wat er kan gebeuren met die gasten ,gaat het wel door ben ik hier gauw weg ,

 6. Wat fijn dat hier mensen meedenken met de vestiging van het AZC! Energieweg lijkt me iig een prima lokatie! Ik zit er zelfs er aan te denken om wat vrijwilligers werk daar dan te gaan doen? Kan dat? En kan terzijnertijd aangegeven worden als daar behoefte aan is ? (andere lokaties mij te ver weg)

 7. Ik stel voor dat wanneer er woningen gebouwd worden voor asielzoekers, dat deze gelijk robuust gebouwd worden, zodat ze na afloop optioneel te gebruiken zijn als studentenhuisvesting en de kosten van de bouw zich kan laten terugverdienen…

 8. 20% van de malcontenten, de haters van Nederland, erg in contradictie als inwoner en Groen Slinkser Marcus, Krijg altijd het idee dat de door jou tegenstander genoemde lieden juiste het beste over hebben met Nederland, althans wat er nog over is. Als je hier de letters VOC in de mond neemt, ben je al een paria, laat staan als je zegt dat je liever niet ziet dat Nederland groeit. Ik zeg, meer mensen betekend automatisch meer asfalt, meer (auto)mobiliteit, meer verontreiniging, juist het tegenovergestelde als waar Groen Slinks voor staat.

 9. Zo fijn dat gemeenten ook ff de buurt rond om op de hoogte hebben gebracht niet dus ja 2 straten de rest moet het maar op tv horen goed bezig

 10. In een woord belachelijk! Normaal krijg je er bericht van. Nu niet. We hadden dus geen kans om te protesteren! Ik heb het heel toevallig ergens gelezen.

 11. Dat is wel een mooi stukje voor ons. Wij worden zonder pardon 1 april ontruimd omdat de gemeente zonodig vindt om 5 gezinnen met 4 kleine kinderen op straat te zetten. Ze beloven ons het ene stuk na het andere stukje maar tot heden nog niks. Het is wel raar dat voor asielzoekers zomaar twee locaties hebben. Wij wilde ook wel naar het van simmeren terrein maar dat was te duur om klaar temaken ( omdat de grond vervuild is ) en nu asielzoekers is goedkoper.
  Het begint wel te lijken dat de Nederlanders op de straat worden gezet om asielzoekers opvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *