CDA Stad heeft zorgen over jeugdige criminelen

Het CDA in Groningen maakt zich zorgen over de begeleiding van jeugdige criminelen. Die krijgen namelijk niet altijd een plek in een instelling, ook al heeft de rechter dat opgelegd.

Dat blijkt uit een aantal alarmerende zaken die justitiemedewerkers uit het hele land hebben gemeld aan het CDA in de Tweede Kamer. Uit verschillende zaken blijkt dat de jeugdige criminelen niet in een instelling worden geplaatst vanwege plaatsgebrek, gebrek aan geld en bureaucratische belemmeringen.De opgelegde behandeling voor de jongeren is juist bedoeld om te voorkomen dat ze weer in de fout gaan. Het gaat om jongeren met meervoudige problematiek: depressies, zwakbegaafdheid en alcohol- en drugsverslaving.

”Het is van belang dat er voor deze jongeren plek is en dat ze een geschikte behandeling krijgen’’.aldus Fractievoorzitter René Bolle: De CDA-fractie vraagt zich af of het college in beeld heeft hoeveel jongeren er in Groningen zijn met deze meervoudige problematiek en of deze jongeren allemaal de geschikte begeleiding krijgen. De fractie stelt vragen over de kwestie.