“Slecht gemaaide velden door extreem weer”

sport
Foto Andor Heij: Toegetakelde grasmat op sportpark De Esserberg.

De problemen met het maaien van het gras van de voetbalvelden zijn veroorzaakt door de extreme weersomstandigheden van de laatste tijd. Dat zegt de gemeente Groningen. Door een combinatie van de warmte en veel regen groeide het gras harder dan normaal.

Het gras was al extra lang, omdat de week er voor ook niet gemaaid kon worden door de vele regen. De gemeente moest daarom afgelopen week met een lange klepelmaaier, die minder zorgvuldig maait, het gras kortwieken om de velden te ontzien.

Desondanks is er op de sportparken Coendersborg en de Esserberg schade aan de velden ontstaan. De gemeente zegt die te herstellen. De verwachting is dat door het droge weer van de komende dagen de velden er aanstaande weekeinde weer goed bij liggen.