GroenLinks baalt van bomenkap

GroenLinks baalt van de totale bomenkap die heeft plaatsgevonden aan de Hortensialaan. Onlangs zijn daar 36 forse bomen gekapt vanwege vernieuwing van de riolering.

Er worden over twee jaar 30 kleinere soorten herplant. GroenLinks wil van het college weten of dat niet anders had gekund en waarom er minder bomen worden herplant dan er zijn verdwenen. De aanblik van de Hortensialaan is na de bomenkap sterk veranderd. “Bomen in het straatbeeld zijn belangrijk en niet alleen vanwege de ecologie. Bomen dragen ook bij aan een beter welbevinden en een betere gezondheid van mensen”. De bomen maakten deel uit van de ecologische hoofdstructuur van de stad.

Ook is de partij van mening dat bij ingrijpende veranderingen in de directe woonomgeving bewoners al bij de planvorming actief betrokken zouden moeten worden. De bewoners vinden dat met hun bezwaren niets is gebeurd.