Gemeente bezorgd over GR-ID

nieuws
foto: Bob de Vries

De gemeente maakt zich zorgen over de plannen van GR-ID, het voormalige Grafisch Museum. Het museum wil verhuizen omdat er steeds minder bezoekers komen.

De toekomst van GR-ID staat onder druk omdat vanaf volgend jaar vermoedelijk de provinciale subsidie van 17 duizend euro wegvalt. Het aantal bezoekers liep bovendien terug, van 7.000 in 2011 tot slechts 4.000 vorig jaar. GR-ID wil daarom komende zomer verhuizen naar de Sint Jansstraat. De huisvestingslasten gaan daardoor fors omhoog, evenals de kosten voor het personeel en de extra activiteiten.

Het huidige pand is verkocht en heeft een half miljoen euro opgebracht. Daarvan wordt een ton geïnvesteerd in de inrichting van het nieuwe pand. De overige vier ton wordt belegd en de opbrengst wordt ingezet om de hogere lasten op te vangen. De gemeente zegt de financiële situatie van het museum in de gaten te zullen houden. Bovendien wil het Stadsbestuur dat GR-ID een heldere visie ontwikkelt over de meerwaarde voor de stad.

Deel dit artikel:

  1. Dit is het einde, dat doet de deur dicht. Een jaartje of vijf voordat de opbrengsten er door heen zijn. (5 ton is een schijntje voor zo’n pand, mooie deal voor het architectenbureau dat er in trekt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *