Man verzamelt verboden wapentuig

112
Foto: WikiCommons - de:Benutzer:Repat (CC BY-SA 3.0)

Een 56-jarige Stadjer was maandag de klos toen hij op het Boterdiep werd aangesproken omdat hij op de stoep fietste. Hij bleek allerlei verboden wapens te bezitten.

Toen de identiteit van de man gecontroleerd werd, bleek dat hij nog als verdachte moest worden gehoord in een onderzoek naar stalking. Hij werd dan ook aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten twee busjes met pepperspray en een stroomstootwapen in zijn kleding.

Agenten besloten daarop om de woning van de Stadjer te doorzoeken. Daar werden nog meer wapens aangetroffen, waaronder een alarmpistool, een stroomstootwapen, messen en diverse busjes met pepperspray. Alles is in beslag genomen. De man is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.