Stemwijzer voor waterschapsverkiezingen

nieuws
Foto: Jasper Tolsma

Een stemwijzer gaat de kiezer helpen bij de waterschapsverkiezingen. In de stad kan op 18 maart gestemd worden voor besturen van Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s , je woonplek bepaalt onder welk waterschap je valt. Bij Noorderzijlvest kan er gekozen worden uit tien partijen. Acht partijen hebben zich aangemeld voor de waterschapsverkiezingen bij Hunze en Aa’s.

Van de partijen die meedoen aan de verkiezingen van het waterschap Noorderzijlvest zitten er zes partijen  nu in het bestuur: Betaalbaar Water, CDA, ChristenUnie, Partij van de Arbeid, VVD en Water Natuurlijk. Vier partijen doen voor de eerste keer mee: 50PLUS,  Algemene Waterschapspartij, Mens en Spirit en Partij voor de Dieren.  Bij Hunze en Aa’s kan er gekozen worden uit 50 plus, PvdA, Partij voor de Dieren, VVD, Water Natuurlijk, Algemene Waterschapspartij, Christen Unie, CDA.

Het is de eerste keer dat de waterschapsverkiezingen samenvallen met die  van de provincie. Vorige keer kon er nog schriftelijk gestemd worden voor de waterschappen.

https://noorderzijlvest.kieskompas.nl/