Voortvluchtig duo was al eens in handen van politie

nieuws

Het voortvluchtige duo Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan is vorig jaar in de wijk Beijum al eens aangehouden door de politie. Dat gebeurde na een wilde achtervolging.

De achtervolging begon in Aduard waarbij het duo op de vlucht sloeg voor een politiecontrole. In Beijum botste het tweetal met hun wagen op een geparkeerde auto. Na een korte zoekactie konden ze door agenten gearresteerd worden.

Van der Ploeg en Bican werden echter korte tijd later weer vrijgelaten. Volgens de politie is het besluit hiertoe genomen door het Openbaar Ministerie.

De politie is inmiddels al ruim een week op zoek naar het duo. Ze worden verdacht van verschillende gewelddadige incidenten in het land. Dinsdag mondde de zoekactie nog uit in een grote klopjacht in de buurt van het Duitse Gronau. Dinsdagavond verplaatste de zoekactie zich naar Winschoten. Tot op heden is het duo echter nog altijd niet gearresteerd.