Actie voor werknemers fietsenstalling Stadsbalkon

Studentes Vera Hoogmoed en Gea de Haan hebben vanmorgen actie gevoerd bij de fietsenstalling op het Hoofdstation. Zij vinden dat de werknemers van het Stadsbalkon meer respect verdienen.  De werknemers  krijgen vaak veel klachten over zich heen, omdat er te weinig stallingen zijn.

Als fietsen nu niet in de rekken geparkeerd staan mag de gemeente ze weghalen. Dit zorgt dan weer voor ergernissen bij fietseigenaren die hun fiets niet kunnen vinden.  De studentes wilden laten zien dat de werknemers zich uit de naad werken om ervoor te zorgen dat de fietsen niet alsnog weggesleept worden.

De gemeente had toegezegd dat er voor de kerst 450 nieuwe fietsplekken zouden komen, maar dit is nog niet gebeurd. De twee studentes gaan misschien nog een tweede actie organiseren