Stadspartij baalt over niet naleven 15% norm

nieuws

De Stadspartij is boos op het College van B&W, dat vergunningen voor studentenhuizen aan het Hoornsediep afgaf. Dat had volgens de Stadspartij niet gemogen. De gemeente maakt bewust gebruikt van een zwaar verouderd telsysteem. Zo kwam het tot onterechte vergunningen.

Tijdens het tellen zag de gemeente de sloop van 48 woningen in 2011 over het hoofd. De gemeente had hier toen zelf een vergunning voor afgegeven. De 15% norm voor studentenhuizen werd zo overschreden. De Stadspartij stelde daar vragen over. Uit het antwoord blijkt dat het College wèl excuses wil maken, maar verder niets doet. De gemeente geeft toe dat er telfouten werden gemaakt.

Burgers die in de vakantieperiode slechts enkele dagen te laat hun bezwaarschrift indienden zijn niet ontvankelijk. Anderen kregen nul op het rekest. Zij woonden niet direct naast de bewuste panden. Speculanten die ten onrechte een vergunning hebben gekregen, houden deze vergunning. Zij maken winst en de omwonenden zitten met de schade. De gemeente meet volgens de Stadspartij met twee maten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *