MJD organiseert wederom ‘Maand van het geld’

Voor het derde achtereenvolgende jaar is de maand november door de MJD uitgeroepen tot de ‘Maand van het geld in Groningen’. De hele maand worden er allerlei acties georganiseerd om jongeren bewust te maken van het belang van goed omgaan met geld.

De acties vinden onder andere plaats op de Grote Markt, het Zernike complex en het Treslinghuis. Van 5 t/m 28 november kunnen mensen raden hoeveel de inrichting van een studentenkamer met tweedehands spullen heeft gekocht. De winnaar wint de hele inventaris.

Naast deze ludieke actie worden jongeren uitgenodigd voor een gesprek over geld. Vooral onder de iets oudere jongeren nemen de financiele problemen toe. Een groeiende werkloosheid leidt in veel gevallen tot het ontstaan van schulden.

Deel dit artikel: