PKC ´83 onderuit in doelpuntenfestijn

PKC ´83 heeft de inhaalwedstrijd tegen d´Olde Veste ´54 uit Steenwijk zaterdagmiddag met 5-3 verloren. PKC blijft daardoor in de middenmoot staan van de eerste klasse E.

De verdediging van PKC was zo lek als een mandje en via Brian van der Zweerde, Clint Kruisweg en Yannick Kattenberg kwamen de bezoekers op een 3-0 voorsprong. Vlak voor de pauze scoorde Jean Pierre N´Gouan voor de Groningers.

Na rust wist PKC ´83 via Huseyin Kurt en Michel Boonstra twee keer te scoren. Maar d´Olde Veste deed dat ook. Marne Bakker en Edwin Maters waren de doelpuntenmakers.

PKC ´83 trainer Bennie de Jong baalde achteraf vooral van de verdedigingsfouten: “Je hebt de kans om aan te sluiten bij de top en dan laat je het liggen. Als je zo aan een wedstrijd begint… Daar heb ik geen woorden voor”.  De Jong doelde daarmee op de 2-0 achterstand waar de Groningers al na vijf minuten tegen aankeken. “We verdedigden gewoon niet”.