Groningen op derde plaats Soa-steden

nieuws
foto: Paul Keller / Flickr.com

Groningen is de derde soa-stad van Nederland. In Groningen wordt, na Utrecht en Den Haag, het vaakst gegoogled op Soa gerelateerde onderwerpen. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidswebsite Ingoedendoen.nl.

De website heeft allerlei data van onder andere Google gecombineerd om tot de ranglijst te komen. “Na onveilig seksueel verkeer zoeken mensen meestal anoniem naar de mogelijkheden van het doen van een Soa-test”, aldus de onderzoekers. Door het aantal Google-zoekopdrachten per stad af te zetten tegen het aantal inwoners wordt duidelijk waar het meest gezocht wordt naar Soa-testen.

Het Soa-onderzoek heeft tot meer inzichten geleid. Zo blijkt dat er na de zomervakantie een flinke piek zit in de interesse voor Soa gerelateerde onderwerpen. Tijdens de maand september neemt het aantal zoekopdrachten met tachtig procent toe.