Brandweer ingezet om liefdeskoppel te herenigen

nieuws

Een heldhaftige reddingsactie dinsdagavond aan de Zandsteenlaan in de wijk Vinkhuizen. Brandweerlieden probeerden daar een mannetjes- en vrouwtjesvogel te herenigen.

Het vrouwtje, een halsbandparkiet, was eerder op de dag de vrijheid tegemoet gevlogen. Haar baasje was vergeten het deurtje dicht te doen, waarna de vogel haar kans schoon zag en via een openstaand raam naar buiten vloog en in een hoge boom ging zitten. De Groninger brandweer schoot te hulp en stuurde een hoogwerker en twee brandweerlieden ter plaatse.

De twee stoere brandweermensen gingen samen met de mannetjes halsbandparkiet, die in kooi was blijven zitten, naar boven. Met zijn lokroep zou hij het vrouwtje naar de kooi moeten lokken. De papegaaiachtige vogel was echter niet onder de indruk van de reddingsactie van de heldhaftige cupido’s en vloog weg. De actie werd daarop gestaakt.

Deel dit artikel:

  1. Ongelukjes kunnen gebeuren. Waarom zou je de mens hoger moeten plaatsen dan een dier? Als een familielid uit zijn/haar auto geknipt moet worden zeggen we toch ook niet dat we de kosten op diegene/familie moeten verhalen? Moet niet gekker worden.

    1. Die parkiet was niet in gevaar. Halsbandparkieten kunnen in Nederland prima overleven. In de randstad zijn er al jaren hele populaties. De brandweer had beter het mannetje ook vrij kunnen laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *